Contest

Jahit baju anak buat pertama kali

Kejadian bulan september lepas. Dah dua bulan lebih pun berlalu... Ntah macam mana jemari ni berjaya akhirnya buat baju untuk sofea. Ikutkan dalam hati dah lama dah nak buat . Tapi tak terbuat-buat. Tak ada kekuatan ke apa ntahlah... Sejenis tak confident. Ini buat lebih kepada dah janji nak bagi untuk hadiah hari jadi dia bulan sepuluh hari tu.

Boleh kata sebelum ni jika ada masa terluang selalu terjah blog orang putih yang buat baju untuk anak-anak diorang. Pandai depa ni jahit. Ceantik. Blog orang putih ni best sebab banyak free pattern. Nak harap aku buat pola sendiri memang tak la. Tak reti. 


Tadaaa... Izzi top. Familiar kot top ni. Beginner memang sesuai nak belajar. Uolls yang macam i yang tak berapa reti nak jahit tapi teringin nak buat boleh pergi kat link ni. http://www.climbingthewillow.com/2013/10/izzy-top-free-pattern-and-tutorial.html

Buat kali pertama merasmikannya... Masa test pakai sofea kata kalau panjang lagi cantik mama. Haah kalau panjangkan dah jadi dress. Aku ada beli kat sogo dress untuk sofea sebijik design macam ni.

4 comments:

Kakzakie Purvit said...

Cantik.
Betullah kalau panjang dah jadi dress pulak.

Ann Ishak said...

cantik, nampak kemas jahitan. keep it up :)

Nora Karim said...

Wah cantik... untung la sofea dapat baju hasil tangan mamanya kan...?!

Dwi Sulistiyani said...

Thanks for sharing. Mau tahu hal penting apa saja yang harus diperhatikan dalam proses menjahit pakaian?. Anda bisa mendownload tutorial menjahit di Fitinline.

Argyle Creme Template © by beKreaTief | Copyright © AZIAZIDAH.BLOGSPOT.MY