Contest

Jahitanku

Hari ni nak cerita pasal aktiviti menjahit. Actualy dah lama dah tak aktif menjahit. Rindu nak jahit balik. Insyaallah one day...

Last blog ni cerita pasal beg, beg yang dibuat guna heavy cotton. Refer SINI. Bulan empat hari tu. Ini dah bulan lapan. Dalam tempoh empat bulan ni ada jugak jahit tapi tak banyak mana pun jahit. Raya hari tu pun banyak orang nak order tapi aku tolak. Tak sempat. Anak-anak sedang membesar. Susah nak bagi komitmen. At least kalau ada yang sanggup tunggu then baru aku terima. Tunggu yang dimaksudnya maybe beberapa bulan atau makan tahun kot. Baiklah anda jangan mengharap kalau nak order.

Ini projek deko-deko rumah. Buat bantal untuk sofa. Kerusi ke sofa ni? Tempat duduk sofa ni ke dalam. Tenggelam bila duduk. Jadi buat bantal ni bagi senang nak duduk. Isi bantal ni aku guna kain perca. Lebihan kain-kain jeans. Kira bantal ni tak ada sarung. Tak boleh cuci.

Model :-)

Dua beg ni pulak di order dari regular customer. Ntah berapa bulan ni baru siap. Lama giler. 

Tempahan dari repeat customer.

Bahagian dalam lebar 6 inci.

Order dari member office. Pun dekat dua bulan baru siap. Beg untuk anak dia bawak buku sekolah.


Bahagian dalam. First time buat design macam ni.

Untuk letak hp. Regular customer yang tempah dua beg tadi.

Ini pun untuk deko-deko rumah. Sarung asal dah lusuh habis. Makan masa jugak nak siap ni. Sekarang aku dalam proses nak tambah buat bantal dan sarung lagi. 

Deko-deko lagi. #projekraya ni. hihi

Dah melangkah setapak lagi. Kali ni buat langsir untuk bilik anak. Tapi hello kitty tu terbalik pulak. Dah siap baru perasan. Takpe practice makes perfect. Practice la sangat. Sebulan sekali pegang mesin jahit pun belum tentu.

Next aim nak jahit dress anak-anak pulak. Insyaallah. 

No comments:

Argyle Creme Template © by beKreaTief | Copyright © AZIAZIDAH.BLOGSPOT.MY