Contest

Jawab survey di TOLUNA, dapat lagi baucer giant

Sori.... cerita voucher, survey and redeem again. hiks...

Baru je kan hari tu macam terdetik kata survey dari toluna ni boleh percaya ke, tipu... Tetiba semalam cek peti surat ada surat dari toluna. Dah tahu dah isi kandungannya apa lagi baucer giant RM20 yang aku redeem tulah. Ni yang semangat nak jawab survey lagi ni. 

Actually aku mengenali toluna ni baru je dalam beberapa bulan. Toluna ni syarikat survey all over around the world tau. Kalau kita duduk kat luar negara lagi best sebab diorang ada program menguji produk. Toluna malaysia tak ada. 

Kebiasaannya survey-survey online ni memang akan hantar email bila ada kajian terbaru. Aku jenis yang just terus klik kat link yang diemail tu tanpa masuk dalam akaun toluna pun. Ntah bila ntah tengok point kat toluna dah 16000. Dah boleh redeem baucer. 

Sebelum ni toluna hanya bagi reward untuk dermakan point kita atau tukar ke wang tunai rm20 melalui paypal. Aku ada akaun paypal tapi belum verify sebab tak ada card debit. Tu yang macam al malas la sikit nak jawab survey dari toluna. Cuma baru-baru ni ada toluna tambah reward boleh redeem baucar giant, isetan dan aeon. Itu yang laju je jawab bila dapat email dari toluna. 

Yeayy dah ada rm40 dah baucer giant. Kali ni punya expired bulan Nov 2016. Ala tak dan bulan nov ni mesti dah habis. Nanti nak jawab laju-laju survey dari aip online dan toluna lagi. Mana tahu boleh shopping before raya pulak. Tapi itulah baucer dari toluna ni lambat sangat dapat compare dengan aip online dalam sebulan jer. Ini hampir dua bulan. Redeem 23 Mac. 12 Mei baru dapat. Fyi AIP online hantar baucer melalui pos register so that aku kena letak alamat opis sebab tak ada orang kat rumah. Toluna hantar guna pos biasa.

Setakat ni aku fokus jawab tiga jer laman web survey online iaitu AIP Online survey, Globaltestmarket dan TOLUNA itself. Banyak lagi survey online yang boleh buat duit tapi kebanyakannya guna paypal. Payahlah bagi aku. Now waiting cek from nuffnang pulak. (~.^).

No comments:

Argyle Creme Template © by beKreaTief | Copyright © AZIAZIDAH.BLOGSPOT.MY